Novi Sad
24.07.2011.
19:25 > 10:26
Na protestu povodom oslobađajuće presude Šandoru Kepiru, koji je bio optužen za učešće u Novosadskoj raciji kada je ubijeno više od 4.000 ljudi, sinoć se okupilo tek 200 Novosađana.
  • lala

    26.07.2011 07:16
    Vipserbia -vaskez
    Zar za svaki zlocin nalazite objasnjenja ili prikriveno opravdavate te zlocine??? Zasto se cuti o zlocinima -osveti oslobodioca?? Ko je to radio, koliko je nemaca ,madjara pobijeno da bi se zadovoljile...strasti??
  • Vaskez NS

    25.07.2011 21:05
    @lala
    Ti si mene kanda ili pobrkao sa nekim ili me poistovećuješ sa onima koje ne voleš. Niti sam "ćutao" o Srebrenici niti želim da se o tome ćuti. Želim da se o Srebrenici sazna puna istina a da odovorni za zločin (kojeg je najverovatnije bilo) budu kažnjeni. Svi, od prvog koji je naređenje izdao (ili ga prećutno odobrio), pa do poslednjeg koji je naređenje izvršio.

    Ali to znači da želim da se zna istina i o zločinu u Novom Sadu i da se o njemu konačno otvoreno govori. Šta se desilo, ko su žrtve a ko zločinci. Iako u ovom kontekstu neprimereno zvuči - nebitno koliko je vode Dunavom proteklo od tada, zločin nema naciju kojoj "ekskluzivno pripada" i nikada ne zastareva.
  • 25.07.2011 18:01
    Izašlo je malo ljudi zato što je prošlo mnogo godina od tada. Čula sam da je kralj zaista bio voljen, setite se snimka koji se pojavio posle mnogo godina na kojem su uzvikivane one čuvene parole. I još nešto, kao potomak žrtava racije smatram besmislenim suđenje starcu na infuziji. Za njega kazna više nema smisla jer je jednom nogom u grobu. Ako se ponovo pokrenu priče o tome sve žrtve će biti uzaludne. Zar ne mislite da je bolje da se ne kopa po ranama iz prošlosti?
  • NAS Covek

    25.07.2011 17:56
    kako vas nije sramota
    Bolje da nije ni odrzan ovaj protest, da ne bismo narusili odnose sa Madzarima, po misljenju nekih. Istina treba da se zna ma kakva ona bila! Gde je Kandicka, Canak i ostala klapa? Gde su cuveni ``antifa`` narkomani, koji izgleda samo protiv drzave Srbije i srpskog naroda znaju da dizu glas?
  • 25.07.2011 15:53
    Koliko je zrtava zavrsilo u Dunavu nesto ispred ili u samom Novom Sadu,tokom svih ratova,pa i tokom zadnjeg naseg yu rata
    ko su to sve cinili, KRVNICI,fasisti,malounici,jednom recju PSIHICKI BOLESNICI

    ZRTVE se NIKADA nz SMEJU zaboraviti, bilo cije i bilo kada da da je ZLOCIN izvrsen, nad narodom- stradalnicima

    Sve zlocince bez obzira na godine zivota i drzavu gde zive MORA se osuditi
    a ja bih da postoji zakon da ih vestacki odrzavaju sto duze u zivotu, neka im se dusa pati a da ne mogu umreti

  • 1 NS

    25.07.2011 14:56
    Osuđujem svaki "rat", a kamoli zvanični zločin
    Žandarmu je svaka presuda sem ove doživotna robija, a čovek je "postupio po naređenju".
  • Vipserbia

    25.07.2011 14:43
    Tisina!
    "Ko neće da priča o Srebrenici neka ćuti o Raciji"
    a da to malo preformulisemo?

    KO NECE DA PRICA O BRATUNCU, KRAVICU I OSTALIM SRPSKIM SELIMA IZ TOG KRAJA, KOJIH VISE NEMA, NEKA CUTI O SREBRENICI"

    Muka mi je vise te Srebrenice.... kad god upalim televizor, samo o tome pricaju...

    A tek pre neki dan sam cuo za selo , u toj opstini, ime mu pocinje na M. pitam komsinicu rodom iz Bratunca gde je to selo? Kaze "to selo vise ne postoji.... bilo je 100% srpsko... sada ga vise nema" i zato tisina vise o Srebrenici..
  • lala

    25.07.2011 12:35
    Vaskez NS
    To se odnosi iskljucivo na tebe, mislim na komentar..dobro procitaj sta je inspektor napisao ,,Ko neće da priča o Srebrenici neka ćuti o Raciji.,,
  • Vaskez NS

    25.07.2011 11:21
    @inspektor
    E vala i ti ga sad pretera. Pa šta je trebalo da se uradi - da se za protest štampaju propusnice kako mu nepoželjni ne bi prisustvovali ? Skup je bio javnog karaktera i svi građani su smeli da mu se pridruže.

    A lala stvarno nije normalan.
  • Inspektor Blok

    25.07.2011 10:34
    Bio sam, a bolje da nisam!
    Jevrejska opština sa razlogom nije pozvala Jevreje na skup, jer JESTE bio ispolitizovan. Velika je sramota i pljuvanje po žrtvama racije da se na skupu pojavi ološ u crnim "1389" majicama, koji je imao ideju da se pre okupljanja u centru malo prošetaju do Hadžićeve kuće u znak podrške. Onaj kome nije jasno zašto su oni fašisti očigledno je nepismen, pa ne ume da ode na njihov sajt i pročita njihov program. Takvi NE TREBA da prljaju uspomenu na žrtve, jer su i sami ljubitelji fašističkih zlikovaca Mladića, Karadžića & ekipe. Ko neće da priča o Srebrenici neka ćuti o Raciji. Onda onaj nesrećnik što je lupetao kako su žrtve Racije u smrt išle vičući "Živeo kralj Petar II" (a optuženi da su pomagali partizanima), pa ono nabrajanje "koliko su Mađari pobili Srba" u XX, XIX, XVIII, XVII, XIII, X veku (sve Kepirove žrtve)... Jevreji jedva da su spominjani, a Romi i pripadnici drugih nacionalnosti nisu ni spomenuti. Jedino mi je žao što je onaj dekica, preživeli iz Racije od kog su se mogle čuti strašna i poučna sećanja, izmanipulisan da se pojavi među tim talogom. Samo sam čekao kad će "omladinci u crnom, mirni kao bubice" početi da viču "Mađare pod led". Ne može se jednim fašizmom boriti protiv drugog fašizma, to je kao da lečiš herpes sifilisom. Jedini odgovor na fašizam je dosledni antifašizam.
  • Bila i ja

    25.07.2011 09:09
    I ja sam bila da iskazem neslaganje sa tapsanjem u sudnici kada je oglasenja oslobadjajuca presuda!
    Kao i neslaganje sa oznakama Velike Madjarske koju su ti isti nosili!
    Najvazniej bila sam Juce u centru da pokazem da zrtve nisu zaboravljene i da pravde mora da stigne svakoga bez obzira koliko godina ima!!!

    Ujedno da dodam da Novosadjani treba da se stide sto nas je bilo tako MALO!!!
    Pogotovo treba GRAD NOVI SAD da se stidi jer nije podrzao ovakvu kaciju i Miran protest!

    Pripadnici u Crnim majicama su se maksimalno kulturno ponei na protestu!

    Ostalim Novosadjanima koji su dosli SVAKA CAST!
  • @ lala

    25.07.2011 09:06
    "bilo je tu i lokalnih fasista.."

    Moguce, ali ovde na ovom potralu R021 fasisti su svakodnevno prisutni u vidu Janka, Lale, Sale Novosadjanina, . . . Nista drugo do obicni trovaci zadojeni mrznjom umesto majcinim mlekom.

    Danas sustra ako bi se na Strand postavljalo kakvo spomen obelezje u znak secanja na Raciju 1942. ti bi prvi trovali svojim komentarima kako je postavljanje takvog obelezja poziv na revansizam, mrznju prema svojim sugradjanima Madjarima i sta je sve znam. Ovoj grupi je to i cilj, da unosi pometnju i lazno optuzuje pojedine postupke. Mizerni su i mali pa ih zato treba pustiti da uzivaju u svojoj neizlecivoj bolesti. Njima je ipak najteze, nije lako ziveti sam sa sobom takvim.
  • Nsadista

    25.07.2011 08:35
    Protest
    Thumbs up 4 NS
    Nije bilo politički motivisano :)
  • lala

    25.07.2011 08:33
    bdw
    Svakim danom se broj zrtava povecava??
  • semtex

    25.07.2011 08:32
    fasisti
    Izgleda da su svi fasisti osim Kepira...bar po Madjarskom pravosudju!Nosenje bilo kakvih majica na ovakvim skupovima mogu da dozivim samo kao malogradjanstinu i sitno politikanstvo.
  • lala

    25.07.2011 08:32
    Vaskez NS
    Od sada u dunav ulazi samo sa gumenim cizmama, kada podignu spomenik mozes bos utrcati u plavi dunav..a za ronjenje ti preporucujem deo pre zeleznickog mosta..
  • Tiberius

    25.07.2011 07:09
    zagovornici su nasilja nad manjinama, ukidanja osnovnih ljudskih prava itd. pametnom coveku je to sasvim dovoljno da shvati o kakvoj grupaciji je rec.
  • vipserbia

    24.07.2011 22:52
    a zasto?
    A zasto su clanovi organizacije FASISTI? ja nisam njihov clan ali nisam nigde video niti procitao da clanovi te organizacije zagovaraju FASIZAM, osim kada ih je onda idiot Canak prozvao tako.
  • Vaskez NS

    24.07.2011 22:40
    Kej, spomenik ?!?
    I kada čovek razmisli, objektivno i bez emocija, ako je to ikako moguće, prosto forenzički - ovo je bio najgnusniji zločin II svetskog rata kojem ni peći koncentracionih logora nisu ravne. Peći su ostavile kakav-takav trag zločina koji su bili njegovi dokazi, ali ledeni Dunav na žalost nije. Mastermind ovog zločina je želeo da žrtve i bukvalno "nestanu"...kao da nikada nisu postojale. I time je dimenzija ovog zločina veća, a naša nonšalantnost prema njemu nedopustiva !

    Posle ovoga, što priznajem nisam znao, na Štrand ću se teško uputiti...dok na dostojan način ne bude obeleženo mesto koje će zauvek podsećati na zločin koji se tamo desio.
  • Vaskez NS

    24.07.2011 22:39
    Kej, spomenik, "porodica" ?
    I kada čovek razmisli, objektivno i bez emocija, ako je to ikako moguće, prosto forenzički - ovo je bio najgnusniji zločin II svetskog rata kojem ni peći koncentracionih logora nisu ravne. Peći su ostavile kakav-takav trag zločina koji su bili njegovi dokazi, ali ledeni Dunav na žalost nije. Mastermind ovog zločina je želeo da žrtve i bukvalno "nestanu"...kao da nikada nisu postojale. I time je dimenzija ovog zločina veća, a naša nonšalantnost prema njemu nedopustiva !

    Posle ovoga, što priznajem nisam znao, na Štrand ću se teško uputiti...dok na dostojan način ne bude obeleženo mesto koje će zauvek podsećati na zločin koji se tamo desio.
  • Vaskez NS

    24.07.2011 22:28
    @lala
    A glavno je da si ti vid'o samo tih 5 "crnomajicaša" koji su uzgred bili i manjina a i mirni k'o bubice, a ostali narod koji je bio "uniformisan" samo željom da kazna stigne zločince (koji zamisli nisu Srbi) - to nisi vid'o jelil ?!

    Uzgred, ja sam bio tamo i opredelio sam svoju podršku za pravdu koju ove žrtve čekaju tako dugo, a ti ???
  • 24.07.2011 20:54
    Posteno.Pravedno.Makar jedanput da Novi Sad pokaze svoje nekadasnje kosmopolitsko lice.Ako drzave Madjarska i Srbija vec to nisu u stanju.
  • lala

    24.07.2011 20:34
    ?
    bilo je tu i lokalnih fasista..
  • збуњен

    24.07.2011 20:26
    "Наши1389" фашисти протестују против Кепира фашисте? о.О

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna